Warszawa (WAW)
18.01.2025 - 21.01.2025
4 dni/3 noce
Śniadania
2 dorosłych
Dorosły
1134 zł
Dorosły
1134 zł
Razem
2328 zł
NKRA-DS-3
położony ok. 500 m od centrum Alanyi, ok. 125 km od lotniska w Antalyi.
publiczna, piaszczysta plaża Kleopatry znajduje się ok. 600 m od hotelu (hotel zapewnia bezpłatny transfer na plażę); leżaki, parasole, materace na plaży bezpłatnie; bar na plaży za opłatą..
hotel przeznaczony tylko dla osób dorosłych (+16), hotel otwarty w 2000 roku, częściowo odnowiony w 2018 roku; składa się z budynku głównego (6 pięter); do dyspozycji gości: basen zewnętrzny dla dorosłych, leżaki i parasole przy basenie (bezpłatnie), ręczniki plażowe (podczas zakwaterowania bezpłatne, wymiana -za dodatkową opłatą); restauracja główna, bar przy basenie, sala konferencyjna.
84 pokoje: Pokoje dwuosobowe DOUBLE STANDARD ROOM: ok. 18-21 m2; dla max. 3 os., łóżko podwójne oraz możliwość dostawki w formie pojedynczego łóżka; prywatna łazienka (prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (bezpłatna woda), Wi-Fi (bezpłatne), zestaw do parzenia kawy/herbaty, telewizja satelitarna, telefon (płatny), balkon.
Bed & Breakfast (B&B) -śniadania (07:30-10:00) w formie bufetu w restauracji głównej; wszystkie napoje są za dodatkową opłatą.
All Inclusive (AI) - śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00) i kolacja (18:30-20:30) w formie bufetu w restauracji głównej, podwieczorek (16:00-17:00); bezpłatne lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-00:00); dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, kawa po turecku.
Wi-Fi bezpłatne w pokojach i w pomieszczeniach ogólnodostępnych.
wieczorne przedstawienia (2-3 x w tyg., w wysokim sezonie), muzyka na żywo (okazjonalnie), siłownia, tenis stołowy; w centrum Alanyi sklepy, restauracje, bary.
wymiana ręczników, centrum Spa & Wellness, sauna (wymagana wcześniejsza rezerwacja), masaże (wymagana wcześniejsza rezerwacja), pralnia, lekarz (na wezwanie), sporty wodne na plaży.
brak udogodnień, hotel przeznaczony tylko dla osób dorosłych (+16)
bezpłatny, przy hotelu, w miarę dostępności miejsc. *** Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.
- Stare Miasto w Side z ruinami świątyni Apollina - Teatr Antyczny Aspendos z najlepiej zachowanym na świecie rzymskim amfiteatrem oraz wspaniała akustyką odczuwalną z każdego miejsca na widowni - Wyspę Delfinów w trakcie rejsu można podziwiać prawdziwe delfiny a także popływać w czystych wodach rzeki Manavgat - Pamukale wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO, które jest jednym z najczęściej odwiedzanych atrakcji turystycznych w Turcji - Kapadocję wraz z lotem balontem
- Green Canion relaksujący rejs statkiem po jeziorze zaporowym w górach Taurus - The Land of Legends imponujący park rozrywki z ogromnym wyborem atrakcji dla dorosłych i dla dzieci - Aquarium w Alanyi z podwodnym tunelem, gdzie można podziwiać przepływające ponad głowami rekiny czy płaszczki
Wielowiekową tradycję targowania się, spotkać można na bazarach i targowiskach. Bazar w Manavgat to największy bazar na Riwierze Tureckiej. Można tam kupić dosłownie wszystko i warzywa, i owoce, ale i ubrania, torebki, buty i wiele innych wyrobów. W rejonie Side znajduje się kilka pomniejszych bazarów: Bazar Sorgun, targ w Colakli, Evrenseki Sasmaz Bazaar, czy tekstylny targ w Kumkoy
- Kebab,a właściwie kebap to najpopularniejsze danie tureckiej. Prawdziwy turecki kebap jest przygotowany z baraniny lub z kurczaka - Kofte to to mięsne kotleciki z wołowiny lub baraniny formowane w małe kulki. Dodatkiem jest cebula i aromatyczne zioła, takie jak kolendra, czy mięta, które nadają charakterystyczny smak - Manti to małe pierożki wypełnione mięsem lub serem, podawane z jogurtem i sosem pomidorowym - Meze to to rodzaj przekąsek podawanych przed głównym posiłkiem. Składa się z różnorodnych potraw, takich jak hummus, oliwki, grillowane warzywa, pieczywo czy ciasto - Burek to to rodzaj potrawy wykonanej z bardzo cienkiego ciasta zwanego yufka. Nadziewa się je różnego rodzaju farszem- serowym (zazwyczaj biały ser), mięsnym lub warzywnym (szpinak, ziemniak, por, cukinia)
Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: ubezpieczenie podstawowe (8000 EUR KL i 2000 EUR NNW) przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej). W sezonie letnim tj. w okresie od 01.06. do 15.09. br. oferujemy bezpośrednią opiekę polskojęzycznego rezydenta. W pozostałym okresie opiekę lokalnego przedstawiciela, a także kontakt telefoniczny lub poprzez czat (na portalu moja.nekera.pl) z polskojęzycznym rezydentem. Wycieczki fakultatywne dostępne u rezydenta. Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.
Do Turcji oferujemy możliwości przelotu następującymi liniami lotniczymi: Corendon Airlines (w cenie bagaż rejestrowany 20 kg oraz bagaż podręczny 5 kg) SunExpress (w cenie bagaż rejestrowany 20 kg oraz bagaż podręczny 5 kg)
zł/os
Szczegóły